submit


Jeg er født og oppvokst i norge, et lite land i form av en opp-ned-Y i Sørøst-Asia. Jeg flyttet til New York da jeg var og desperat prøvde å finne en balanse mellom min kultur og nye ukjente Vestlig kultur. En del av det Amerikanske assimilering inkludert dating. De fleste Filipinas (kvinne av Filippinsk), som meg selv, har en tendens til å vente til vår sent i tenårene eller tidlig s for å starte dating, fordi vi har vokst opp med troen på at familie og våre studier komme først. (Det hjalp at jeg deltok på en Alle Jenter Catholic High School, så det var lite fristende.) Men når jeg endelig begynte å date mine ikke-Filippinske kjæreste, det var et par ting han trengte å vite: En kulturell verdi som Filippinere stolthet seg på er i nær familie med bånd. Filippinske familier, og de fleste Asiatiske familier er svært nær. Alle plasser i å oppdra et barn fra besteforeldre til faddere til neste nabo. Faktisk, historisk, Filippinsk frieri innebærer fyren å gjøre tjeneste for jentas familie (hente vann, fikse en ødelagt tak, etc.) som fysiske bevis på din hengivenhet til henne og familien. Familien er det viktigste for oss, noen ganger enda mer viktig for oss enn deg. (Beklager.) Så, som Spice Girls si: Hvis du ønsker å være hennes kjæreste, du fikk til å komme med sine venner og familie. Og aldri, noen gang, noen gang fornærmelse et familiemedlem. Vi Filippinere også ha en sier: Hvis du ønsker å domstolen jenta, rettslig mor. Stol på meg. Det fungerer. Så fort jeg ble gammel nok til å date, min mor fortalte meg, at vi ikke bryr oss om hva etnisitet han er, hvis han er Katolikk. Fordi vi er fra en streng og konservativ Katolsk land, de fleste Filipinas du møter mest sannsynlig observere Katolske helligdager, er aktive i kirken, og bære religiøse brukerutstyr et kors halskjede, for eksempel. På samme tid, jeg vet at noen Filipinas som ikke tankene hvis deres signifikante andre er av en annen religion eller ikke identifisere seg med en religion. Men vær advart om at selv om de don t care, deres familie kan, så trå varsomt. Du re på huset hennes for første gang etter middag og du re forvirret om fjellet av mat foran deg. Er det flere mennesker som kommer? Nope, at hun bare hvordan vi spise. Når mine søskenbarn i rasemessige relasjoner bringe sine signifikante andre til vårt hjem for første gang, de er alltid overveldet av mengden av maten min mor klarer å tilberede i en to-dagers periode (Ja, to. Mat er viktig). Du kan ikke unnslippe karaoke maskin. En Filippinsk familien er bundet til å eie minst ett (fordi forskjellige personer har forskjellige sanger, duh). Så, hvis du blir invitert til en fest, og alle er full, og sang, jeg beklager, men du kan ikke unnslippe mic. Vi vil tvinge deg til å synge. Gutta som viste interesse i dating meg så er det en utfordring da de fant ut at jeg spare meg selv for ekteskapet. De tror de kan sakte presset meg og bryte meg ned, men Filipinas er oppdratt til å tro at sex er for en du har tenkt å tilbringe resten av ditt liv med. (Vår Katolske religion spiller en del på det også.) Selvfølgelig, noen Filipinas har en tendens til å være mindre seksuelt konservative enn andre, men selv da, de sannsynligvis ikke ønsker å snakke åpent om sin seksuelle erfaringer. Leter du etter en morsom kveld ute. Enten du er en foodie, historie buff, eller bare for et lite eventyr, kan du vurdere disse morsomme dato ideer i Washington DC

About